cucuk depo

Nk tnya..sye bru amik cucuk depo bulan 4..n next cucuk depo 13.8 pula..sye rse mcm sye serasi dgn depo ni..sbb xdtg2 period lgi sjak darah nifas sye hbis awal bulan posa hri tu..tp sye rse..sye x nk truskn cucuk depo ni..sbb tkut mcm byk ksan smpingan..jdi blh x sye xnk cucuk depo dah utk next ni..just rancg smula jadi shja dgn suami..ke ada effect gak?? Buntu pulak..huu mhon bg pndagan..anak first..ank bru 2 bln lbih..6.6 ni 3 bulan baby sye.

1 Balas

Cucuk depo tu cucuk untuk perancang keluarga ye sis? Macam saya, saya tak ambik apa2 cucuk, implant atau ubat makan perancang keluarga. Saya rancang secara semula jadi je. Bila 'bersama' suami, jangan buang mani dalam rahim. Alhamdulillah anak 1st saya dah 11 bulan sekarang. Okay je rancang semula jadi ni. Saya pun tak ambik sbb kakak ipar cakap ada kesan buruk ubat2 tu. Antara nya ganggu kitaran haid.