Perancang..

Hai korang.. sye nk tnye perancang apa yg ok ye?? Boleh suggest tak n share korang punye pengalaman n effect bila amek perancang.. korang amek perancang ape ye?? Cucuk depo or pil or lain2? Sye bru sebulan lebih nak masuk 2 bulan bru lepas bersalin czer. Doc tnye sye haritu nak amek perancang or tak? Bila sye bgtau sye tknk amek sbb nk rancang sendiri,doc bising n push sye utk amek perancang.. tlg share korg punye amek ape ye? N bila amek perancang tu ape effect die ye? Cth nya ade ke berat naik mendadak or lain2.. sye still fikir lagi nak amek or tak.if amek sye tak tau nak amek cucuk depo or mkn pil.. #pleasehelp #firstmom #firstbaby #advicepls

1 Balas

mcm saya amik pil, awal makan tuh ada la rasa pening sbb ubat baru nak serasi dlm badan, tapi lama2x okay, berat badan pun tak naik, so far makan okay, awal dulu noriday tapi anak da start makan tukar ke oralcon , period pun on time, tak kacau. tapi bab pil ni ikut juga, ada stgah tak serasi dgn org , bole jadi sakit kepala etc , bab berat naik pun atas org juga. tapi makan kena on time ,tak bole miss, kalau miss esok tuh terus makan. tuh je. kalau awak jenis lupa, better depo la, tapi tak silap depo awal kacau period sikit la. n kalau kata awak mmg nekad nak rancang sendiri juga, awak kena mjawab juga la, sbb diorg risau, czer kan, takut rancang sendiri sangkut. apa pun pilihan kt awak je.

11mo ago

Tu la.sye pun plan mcm nak amek pil dari cucuk depo.. maaf tnye kalau amek perancang ni still boleh bersama dgn suami or tak ye?? Kdg2 jdi risau kalau amek perancang tpi takut lekat juga..