Salah Kah???

Nk tnya salah ke sye truskan pregnant walaupun x nikah and ayah baby nk bertnggungjwab.. Sya hnya bgi thu mak tp mak ckp dh besar bru bgi thu knpe xbgi thu awal2 bley cri jln? sye sedih sgt dgn mak tp pasangan sye mmg jaga sye skang lpas bersalin n pantang kami nikah. EDD 9Nov19... Doakn sye mummy smua buntu sgt2 skang

50 Balas

Sy ade kwn yg situasi mcm awk..mula2 mmg fmly tk trima..tpi skrg elok dh bsr ank dia.. Ppe pn jge elok2 ya ..klu lelaki nk brtggungjwb tu dh bg feedback yg bgus ..

As a mother saya faham situasi awak , kuatkan tekad awak n pasangan untuk jaga anak tu. Lepas nikah awak dh jadi hak pasangan , doakan yang terbaik untuk mak awak ya

Sama lh Sekrng Dah dekat bersalin bf sa pun bertanggujawap tapi Tk bagi tau mama takut Dia high blood teruskan saja lah Bby Tiada Salah biar pun underages Lagi😘

Mestilah salah dik sbb salah di sisi agama, tapi jgn tmbh dosa lgi. Truskan as long pasangan awk nk btanggungjawab, jgn tmbh dosa utk gugurkan kndungan. take care

Betul la keputusan sis.. dah ada nyawa dalam perut tu..kene teruskan..xkan nak buang pula.. Nanti lps baby lahir,nikahla.. anyway,edd anak kita nak dkt..sy 11.11 🙂

5y ago

Ye sis.. Kadang2 sedih jgak.. Baby active sgt skang daddy dye pown happy.. Semoga dipermudahkan ya sis

semoga dipermudahkan urusan sis... yg penting jaga baby.. jgn sesekali buang oke.. biasalah mak ayah kan..nk terbaik tuk anak dia

InsyaAllah.. Selagi awk btgjwb dn bniat baik.. Allah pasti mudahkan urusan.. Smoga dberkati selalu dan kuat ya sis..

Kita serupa sis. Due pun tak jauh beza. Saya due 111119. Simpan jer. Nyawa tu sis, tak bersalah. Jangan menambah dosa.

Slh d sisi agama...tp pada pendapat sy, as long as the daddy nk bertanggungjwb,tu dh syukur la... Just 💪💪💪 Ok...

Kuatkan semangat demi baby Sis. You can do it. Be strong. 💪🏼 Doa byk2, semoga Allah permudahkan urusan Sis 😊