Skincare ketika first trimester

Nk tnya pencuci muka , serum dengan sunscreen apa yg sesuai Saya pakai pencuci muka aiken salacylic acid (warna hijau putih) Then sunscreen saya joseon (made in korean) Okay ke ?

7 Balas

Saya pakai cleanser & sunscreen dari local brand, the pastels shop. Brand ni pregnant & breastfeeding mommy friendly cuma ada a few products yg tak sesuai lah. For further confirmation awak boleh je join live tiktok diorang untuk tanya sesuai ke x. They are very helpful!

2d ago

Recommended 👍🏻

Salicylic acid masih boleh digunakan oleh ibu mengandung & menyusu asalkn dibawah 2% sahaja ya. Sebaiknya elakkn takut amount tu terlebih risiko perkembangan janin

Beli brand FRESH je kat Sephora. Organic sikit and soft for our skin.

The best is to avoid salicylic acid ingredient. Nah, boleh refer sini

sya pakai vc set sk1ntific mix dgn botanical effect m4ryk4y

SA more than 2% tak digalakkan.