Boleh mommy2 share pencuci muka dan sunscreen yg sesuai pakai untuk pregnancy ?

Pencuci muka dan sunscreen yang sesuai semasa mengandung

23 Balas

Saya pakai The Body Shop. Ada selected range yang sesuai in pregnancy and breastfeeding. Awak Google senarai bahan kimia yang perlu dielakkan in pregnancy and breastfeeding. Then carilah produk yang sesuai. Kena baca satu2 label ingredients setiap produk. Makan masa tapi puas hati. Atau dalam TAP ni ada Mama's Choice. Suitable for both pregnant lady and breastfeeding mom.

the originote ok sis... sy pakai dr sblm pregnant lg.... skrg dh nk bersalin... muka pn x de berjerawat apa2 pn... cuma skincare lain sy xpkai... sejak pregnant jd mls nk pakai toner, serum, moisturizer ke apa... cuma sy pakai pencuci muka, moisturizer n sunscreen je klo nk kluar... klo mlm pencuci muka n moisturizer...

pencuci cosrx good morning gentle cleanser. tak pakai hari2 pun. sunscreen, cari yg physical sunscreen. saya pakai innisfree. tapi dedua cosrx & innesfree dah masuk list boikot sekarang 😅 maybe boleh usha local products. local banyak yg bagus sekarang.

2w ago

tak silap saya lah. cuba double check semula tau.

Fresh cleanser & Mary Kay UV Protector sunscreen. Ramai org cakap my skin glow differently! Maybe sbb mengandung anak lelaki jugak hehehe tapi I mmg tak skip my skin care routine. Sunscreen tak pernah missed!💖

Saya pakai sunscreen dgn cleanser skinmade je buat masa ni . Okay ke mommies ? Siapa tahu huhuuu dh baca ingredients semua mcm okay tpi takut pulak ada yg lgi tahu

Saya pakai pencuci muka brand nature palette (hydranica cleanser), sunscreen brand skinmade (mineral tinted uv sunscreen)

So far sy pakai cetaphil dari zaman sebelum kahwin lg & y-axis serum korea. Tu je rasanya ingredient yg ok utk pregnant.

banyak sis. just google ingredients apa yg patut kena elak. lepas tu boleh la baca ingredients tu dekat belakang

saya punya skincare semua from kayman beauty. local product. and it's safe for pregnant moms and bf moms.

2w ago

i have checked with them. and their staff who was pregnant before, now a bf mom gave feedback. their products are safe.