Makeup, pencuci muka etc..

Hye semua. Saya nak tanya. Boleh ke hamil trimester pertama pakai makeup or pencuci muka , serum and so on .. ? #pleasehelp #firstmom #bantusharing

3 Balas

Pndpt sy, klu blh stop dulu utk pencuci muka, serum, moisturiser. Sbb x semua produk slmt utk ibu hamil. Especially anti-acne, kena baca ingredients. Ni kena rajin2 google cari produk yg sesuai. In fact, muka mmg akn kusam sbb perubahan hormon. Tp akn slowly ok once dh masuk 2nd trimester.

2y ago

Ooo okay baik terima kasih

boleh lagi nak pakai produk dkt muka selagi bahannya selamat utk kehamilan. x pasti boleh je post produk apa yg nk guna, kalau sy boleh checkkan sy bantu. ada yg stop 100% pakai produk muka sbb ada alahan. ikut kesesuaian masing2

2y ago

Thank you sis ❤️

Boleh kalau takde bahan kimia bahaya utk pregnancy. Kena rajin search apa yg boleh/tak boleh pakai. Sy search satu2 tiap ingredients kot, kena gigih sikit sis

2y ago

Okaaay thank you sis ✨✨