Demam waktu hamil

Nk tnya momies amalkn apa yer kalau rasa badan panas nk demam waktu mngandung ? sbb kata xleh amalkn makan panadol kan 🥺

29 Balas

sy 2 3 hari lepas p klinik sbb demam teruk, Dr bagi paracetamol. salah sy jugak sbb x mkn ape2 ubat mase awal2 demam tu, jd nadi laju. Dr siap scan baby lg sbb takut effect baby. bile scan, yes jantung baby pon laju. nasib baik x teruk sgt. balik je dari klinik, mkn ubat paracetamol tu, bagi kebah demam, bile cek nadi, dh jadi normal balik. Dr ade pesan, kalau demam plis ambik ubat ,kalau tak akan effect jantung baby jd laju. tp sblom ambik ubat tu better p klinik awal2 la sis..jgn biar demam lama2...

2y ago

ya sy pon mula2 berfikiran mcm tu jgak...tp bile p klinik, Dr ckp ibu mengandung blh je mkn paracetamol, kalau demam, tp x mkn ubat blh menyebabkan nadi kita dan jantung baby laju...bahaya