Demam waktu hamil

Nk tnya momies amalkn apa yer kalau rasa badan panas nk demam waktu mngandung ? sbb kata xleh amalkn makan panadol kan 🥺

29 Balas

sy ad naik pns dlm.. rasa mcm nk dmm bila ptg2 start skit kpla mcm tu .. smpai skit2 bdan..tp xdmm pun.. tekak pun kering... trjga mlm rasa berpasir sgt .. ad btuk jgk skit2 .. sy amal ajr barley ja.. dlm 3 gelas shari.. Alhmdulillah lega..

Sekarang sy demam.. tk panas badan tp rasa sejuk jer.. di tambah dg selsema dn batuk.. mmg down sgt.. sy cuma makan paracetamol jer.. ikut dos dokter bg.. doakan sy cpt sembuh dan baby sy sihat jer

blh je mkn panadol tapi pnas ni hormon melainkn suhu termometer mmg menunjukkn dedor or demam https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

Yes . Kalau kita tengah pregnant dokter memang tak suggest makan apa apa ubat panadol . Tapi kalau boleh kerap mandi and perbanyakkan minum air masak ye

Mcm saya hari tu demam masa 20weeks , saya cuma minum air teh lemon madu. Alhamdulillah ok. Tapi depends pada org jugak. Mcm saya sesuai gitu.

saya hari tu doktor bagi paracetamol. katanya selamat je tuk mommies. pastu minum air masak banyak² bagi sejuk sikit badan

saya 26 weeks demam, batuk. Kena admit ward 1 minggu. Doctor bagi Panadol, ubat batuk, lozenges, bit c dan inject antibiotik

sy demam teruk masa awal pregnant anak sulong. tak leh bgn langsung jumpa doktor,mkn ubat doktor bagi je.5hri demam...

Sy ada tnya nurse msa klinik isnin lepas,nurse cakap boleh ja mkn panadol kalau btul3 memerlukan,,

Demam masa pregnant la saya paling risau. Semoga dipermudahkan segala urusan ya. Aamin ya rabb