Demam waktu hamil

Nk tnya momies amalkn apa yer kalau rasa badan panas nk demam waktu mngandung ? sbb kata xleh amalkn makan panadol kan 🥺

29 Balas

boleh makan panadol kalau betul2 perlu, tapi panadol biasa, bukan extra ke actifast bagai tu.. selain dari tu, boleh minum air barli, cincau atau kembang semangkuk, ni semua untuk sejukkan badan, boleh lumur kepala dengan asam jawa, pakai koolfever atau jerlum air dgn tuala basah bagi kurangkan panas.. kalau semua pun xberjaya turunkan suhu badan, pergilah jumpa Dr takut suhu tinggi bagi kesan pada baby..