buku pink

nk tnya la kan buku pink ni mmg kena buku klinik kerajaan je ke.?payah sgt klinik kerajaan ni..dibanjiri manusia.bole stress dibuat nya...

27 Balas

Yer klau klnik krjaan mmg bku pink.tp klau sis dh niat nk brslin dkt pvate xyah bka bku kt kk pun xpe...trus pegi pvate checkup n bslin sna..tp klau ade ape2 kompliksi n risk time nk brnak nnti pvate akn tolak ke gov jgak 😊 bgi sy better klau nk bslin pvate pun bt ja dedua..ape2 jd snang.. haah mmg lmbt n rmai dkt klnik kshatan....xsmua ada bajet yg lbih nk ke pvate..tp alhamdulillah sy dr ank first smpai inshallah no 3..sgt2 suka ke kk..wlaupun lma..happy sgt nurse smua baik2..caring n sgt pyabar...xdtg ke ape dorang siap kol lg..tnye knape x dtg..

kalau ada duit lebih pergilah check up hospital swasta. kalau klinik swasta tak detail sangat...memang kalau gov ramai orang lama nak tunggu. macam sy husband jenis busy so kami decide terus ke hospital swasta...bersalin pun kat sana. kalau appointment pukul 9...dalam pukul 10 dah boleh balik. masa menunggu pun tak sampai 10 mins...

Klu duk kg kt klinik desa je. G kk beberapa kali je untuk scan. Duk pekan mmg kne g kk. Ada bajet pg je swasta klu nk jimat ms n xnk tgu lama2. Tp nnti ada apa2 mslh tetap kne refer hspital gomen. Swasta xnk take a risk. Lgpun klu kt gomen detail dia cek. G klinik swasta dia just tgk blik ape yg doc kt kk tulis.

buku pink ni ibarat nyawa-kata nurse kat KKIA..sbb semua detail fasal ibu n kandungan ada kat situ,..tempat ni ramai orang sbb memang gitulah fitrahnya..kalau tak nak buat pon takpa...pi klinik swasta..biasanya ada jugak kad macam buku pink tu..its all up to you

Buat swasta pun boleh. Tapi saya survey mostly nak bukak buku pink harga around rm120++. Then checkup tak se details macam kk. Saya baru je buat dekat KKIA Puchong, okay je. Datang around pukul 9, pukul 12.30 pm dah balik.

5y ago

Btoi. Swasta Ni nak duit ja.. check ala kadar.. jnji masyuk.. diri Kita ni la nnti effect ape2.. biar lmbt, asal selamat...

Kk lagi detail. To be honest swasta mostly tengok kachinggg je 😅 apa apa masalah lagi better kat kerajaan. Kalau sis ada bajet lebih, boleh siapkan untuk barang barang baby nanti. Just my humblw opinion. Sorry ya

Prnh ade nurse ckp,,klau swasta ni xdetail sgt,,tp xtau lah,,klau mlas tggu bek prg swasta,,mcm sy ni rasa sronok klau dkt gov je sbb ramai geng borak2 kdg2 smpai xdgr no kita dh dpggil,,😂😂 sorry ye

Bukak je buku pink dekat kk tapi check up la dekat swasta. Kawan saya buat macam tu. Cuma time nak bersalin je dia bersalin dekat hospital gov. So bawak je semua report checkup yang dekat swasta tu

Blh je bt kt knik swasta. Tpi byrn skli cek uo mhl la. Adik sy stiap kli cek uo dlm 100-150 skli. Blum lg ade mslh mcm gdm ke drh tgi. Scan lg. Lg byk kena bayo. Xpela sis. Ikut kemampuan sis

Nak p buka buku dkt swasta xda mslh... yg mslh bila ad apa2 mslh kesihatan kna admit ward hosp gov, doc akan suruh buka buku kk jugak. ☺ saya dh kena.. hihi

5y ago

Utk hiv..