Buku pink 🙏

Buku pink boleh dibuka kat klinik swasta ka? Atau mmg kena buka di klinik kesihatan Kerajaan Sahaja? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #terimakasih

2 Balas

dua2 boleh , dua2 ada kelebihan dan kekurangan.. check up kk - pros : lebih details dan percuma utk warganegara. cons : masa menunggu lebih lama kerana ramai yg guna khidmat kk . ( biasanya ini yg buat org jenuh nak tggu dan buka buku kat swasta ) check up swasta - pros : x perlu menunggu lama, details scan 3d/4d/5d bila2 masa mengikut kemahuan. cons : kos yg mahal. check up x sedetail check up kat kk. tp jika tahap kesihatan semasa hamil termasuk ke risiko tinggi , adalah lebih baik utk buat check up ke kk..

Bolehh. Ikut keselesaan nak buka dimana