selera makan bertambah

Nk tnya ibu2 preggy kat sini. Ada x sape2 yg sm sprti sy yg x mengalami morning sickness dr awl pregnant smpai lh skrg sy da 15w? Selera mkn pula mmg bertambah tmbah. Xda satu pun yg blh ganggu selera mkn sy. Ada effect x bby dlm kandungan? Mksud sy, adakah blh mnjdi punca bby mnjadi besar dlm kandungan?

1 Balas

Jg permakanan sis.. ada selera mkn tu bagus tp jgn mkm berlebihan, boleh menyumbang kpd GDM & baby besar sbb pengambilan kalori & gula yg tggi..