minyak kelapa dara

Nk tanye berape minggu ye dh boleh ambil minyak kelapa dara? Dayah dh 22minggu..lagi 1 Bagus tk kalau ambil minyak kelapa dara? Jename ape yg bagus?☺

2 Balas

Saya tak pernah ambil apa2 supplemen tambahan ketika pregnant kecuali doc yg sarankan. Alhamdulillah saya bersalin dua anak secara normal dan kurang dr 5 jam. Memang ada jahitan,nurse buat episiotomi sebab anak pertama. Anak kedua nurse biar baby keluar dgn sendiri tanpa gunting. Koyak sedikit sebab angkat punggung masa meneran. Petua tak nak koyak masa bersalin,sis jangan angkat punggung semasa meneran. Kalau saya memang da tak ingat semua tu. Dlm fikiran nak baby cepat keluar je

4y ago

sekarang saye dh 35 minggu.. memang tk amal kn ape2 pn untuk bersalin..ni anak pertama takut pulak nk cube2 😅insyaallah semoga di permudah kn bersalin nye nanti☺aaminn

Rmai org syorkn minyak kelapa dara D'aura katenye bgus...