Buku pink bila boleh buka

Nk tanya usia brp kandungan bru bleh buat buku pink ye?? Sbb harytu saya ad pergi klinik pastu dia hold dulu time tuu usia kamdungan bru 5 weeks...skrg dh 9 weeks dia xde call pon...scan ape2 pon tak lagy...or saya kena pergi klinik balik??

26 Balas

Sila scan dulu dekat private ke macam tu then ambil gambar scan tu pergi ke kk terdekat untuk ambil appointment. Sometimes missi busy so dia tak call ke cam tu. Make sure ade gambar scan so boleh tunjuk dekat nurse kat kk. Nanti dia akan pesan nak bawak surat ape during first appointment nak buka buku tu. Untuk swasta you boleh pergi SONOVISION atau SONOBEE. Dua dua pun okay jer untuk 2D scan biasa rm50 cam tu sometimes certain hari ade offer so tanya diaorang

haritu nurse takde follow up ke sis? kalau dia ckp nak call, selalunya dorg akan bgtau bila2. Kalau dlm tempoh tu takde pape dari nurse, puan yg kne follow up dgn diorg sbb takut nurse terlepas pandang. Kalau KKIA saya, paling lambat nk masuk 14w, sbb pack. Puan boleh try follow up balik, ckp haritu kata nk call tp takde info bila, boleh tak nak tahu bila nk call so sy boleh tahu kalau sekian2 minggu takde call lagi, nnt saya la kne follow up balik.

9minggu dah bole buat buku pink . Jgn tunggu diaorg call sebab diaorg takkan call . Kawan sekerja lambat buat buku pink puncanya sbb tunggu kk call. Last” dia kena bebel . Kawan saya ni pun degil dah ckp kena direct terus , diaorg takkan call .

pergi klinik smula, atau call kk trdekat. mcm sy tu hari.. 7w lebih sy scan di swasta nmpk je heartbeat trus call kk trdekat ,pastu xlama nurse call sy bg tarikh appointment.. 9w lbh buat bku..bw skli scan luar tu..dktr tgok, dlm msa yg sama dorg scan lg skli juga..

9w selalunya dh boleh buka buku pink.. sy scan masa 5w 5d lepastu sy call kkia tanya dulu macam mana then nurse inform untuk datang masa 9w… nurse pesan untuk bawak sijil nikah, ic suami & isteri & gambar scan yg kita buat kt swasta tu…

2mo ago

saya pun masalah hb low jgk.. amik zincofer dgn ubat coklat tu doc suruh makn pagi mlm saya bedal makn skli terus 😂

Memang tak kan ada org call. Diorg hold dulu sbb kandungan sis masih terlalu awal. Seeloknya sis p scan kt swasta pastu call atau walk in kkia utk set appointment buka buku Pink. 10w rasanya da boleh buka buku

boleh pergi scan dkt swasta dlu , lps tu pergi kk bawak gmbr scan tu ckp nk bukak buku pink hari tu dh dtg masa 5w misi belum bagi tarikh lagi,nanti misi akan bagi tarikh sbb 8w dh boleh buka pink sehingga 12w

pergi klinik cakap haritu saya ada call and booking untuk bukak buku pink tapi dia hold sampai skrg belum dapat tarikh and bagitahu dia yang kandungan dah 9 weeks . klinik swasta pun boleh bukak

slalu kkia sblum 12w blh buka..kdg ad yg atas 12w bru blh buka..klu ad previous mslh kesihatan..blh je buka awal..sis kena g scan dulu kat swasta..pastu bw scan tu ke klinik

awak nk bukak kt klinik swasta ke kk? klu kk kne scan swasta dlu, nant bwk gmbr scan mse nk bkak buku pink.. kne call or walk in utk dptkn appoinmen buka buku pink..