ubat obimin

Nk tanya obimin ni mmg kna makan smpai brsalin ke..sbb kwan ckp dkat2 nk bersalin dia skip mkn obimin..sbb nnt baby smakin bsar..saya skrg 37 weeks..scan mggu lpas bby dh 3.3 kg..mggu dpn dh kna admit

9 Balas

Saya makan obimin dari mula buka buku sampai hari nak bersalin 40w2d. Anak keluar 2.79 kg. Kawan awak tu pun dengar2 je orang lain cakap. Baby besar bukan sebab makan obimin. Mungkin baka memang besar atau ada GDM. Apa2 pun tanya doctor dulu sebelum nak skip obimin

ada doctor cakap mcm tu ke? punca baby besar bila ibu tak kawal pemakanan. vitamin takda kaitan pun. ramainya yg jadi doctor segera sekarang,mudah pulak tu org percaya.

Makan sampai bersalin sis. Sy dari start pregnant sampai bersalin makan obimin; baby tak besar pun. Anak sy lahir 2.45kg je. Lahir 38 weeks 4 days.

Mitos makan obimin baby besar. Obimin adalah vitamin utk ibu dan baby so jgn dengar cakap org melainkan doctor yg sarankan.

Masa pregnant saya gdm on onsulin, obimin still ambil sampai bersalin..baby keluar 2.55kg jew

Better dgr nasihat doktor/jururawat bertauliah. Mereka lebih arif 😊.

X de lah sy mkn obimin jgk skg dh 37weeks baby berat 2.6 kg ja

kena admit wad sbb baby besar ke sis?

Ikut nasihat doktor / nurse