Hospital mana

Nk tanya mamy2 yg dduk area selangor.. hospital mne yg ok untuk bersalin dr segi layanan kekosongan katil n suami boleh tmn dlm labour room. First time.. xtau mne yg ok 1-hospital sungai buloh 2-hospital serdang 3-hospital shah alam

23 Balas

Hospital Shah Alam paling dekat dengan saya. Ikut pengalaman Hospital Shah Alam layanan bagus dan selesa. Masa tgh sakit kontraksi suami boleh masuk teman. Hospital Sungai Buloh, kna tunggu bukaan 10 cm baru diorg bg masuk. Sakit kontraksi layan sorg2. Pengalaman bersalin 2-org ank. Ank kedua suami tak sempat masuk baby dah keluar 🤭😅. Hospital Serdang, belum ada pengalaman lagi. Tapi ramai ckp facilities di sana lebih lengkap. Sbb hospital besar. Selesa. Tgh musim pandemic nie, suami xboleh masuk temankn isteri bersalin. Mana2 government hospital pun sama. Agak struggle la sorg2.

sy bersalin hospital serdang hari tu.. musim pkp husben mmg x boleh masuk.. dari segi layanan kat labor room kena marah teruk ngn nurse sebab x tahan sakit contraction so sy asyik menjerit panggil diorang.. apa lg mmg kena teruk la layanan.. Dr. baik2 sabar je layan sy yg asyik menjerit.. almaklumla pengalaman first.. sy tunggu dlm sejam je kot sebelum dpt katil.. dari segi layanan kat wad mmg semua baik.. dr nurse sampai Dr. tp next pregnancy sy nak try hospital lain pulak la.. kot2 terjumpa Nurse labor room yg lg penyabar.. 😅😅😅

4y ago

Betul2. Ms time menunggu labor room tu, dgr juga ada nurse marah patient sbb menjerit and etc. Sy frst time mother time tu... Terus jd panik. Terus lupa bab2 meneran etc. Tapi... Last minute kna emergency czer sbb tali pusat presentation.

Musim pkp hosp gov suami xboleh teman dlm labour room. Saya baru shj bersalin di hosp Serdang 23/5 lepas, dari segi layanan mmg sgt memuaskan. Mgkn rezeki sy lps daftar masuk terus dpt katil di ward dan x lama kemudian dpt labour room juga, memandangkan saya pun sudah sampai masa utk bersalin. Tp jujur saya ckp, daripada pengalaman kebanyakan ibu2 menanti masa di sana, ssh jgk nak dpt katil di ward, itu yg saya dgr. Ikut rezeki masing2.

Semua hospital x blh msk labor room skrg ni. Pengalaman sy HOSP. SHAH ALAM, nurse ada yg ok ada yg tak. Ada tu smp Nak mnta tlg pun susah. Tapi klu bercerita sesama depa, lagi kuat dr org yg sakit nak beranak tu. Doctor2 semua ok. They are much better than private. Gomen semua crowded.

Kalau nak selesa pergilah Hospital Tunku Ampuan Rahimah. Layanan terbaik. Nurse n doc semua baik2. Facility semua baru. Bilik aircond. Sy cser 7 hari warded cuma byr 150 je. Ramai skeptikal cakap hosp klang teruk. Tp skrg tak lagii. Ada kompleks khas utk ibu n bayi.

Hosp sg buloh.layanan okay.masa sy bersalin 16/8 masa kt LR dorg siap pasangkan alunan al quran.suami boleh masuk masa nk bersalin.misi pun baik doktor baik.sy pula induce 2 hari kt hospital.bilik pun 4 katil cuma apabila dh bersalin katil 6 katil tp still okay comfortable.

Setakat yg sy tahu di musim PKP & PKPB ni HKL sahaja gov hosp setakat ni yg benarkan suami teman di labour room. Sy bersalin 19/4 lepas time PKP husband boleh teman dlm lr. Tapi hanya lr, ward still tak boleh teman & melawat. If nk bagi barang, guard akan passkan.

4y ago

Itulah contraction layan sorg2.. Boleh mengadu dekat nurse je 😭

Hosp sg buloh.. Alhamdulillah, 2kali beranak kat sana dapat layanan baik nurse n doc.. Xpernah mengecewakan.. Walaupun susah nak dpat katil sebab wad penuh n patient ramai, dorg still layan baik.. Tapi depends atas perangai kita jugak, time nak tahan sakit contraction..

Bru bersalin kt serdang bulan lepas. Dari segi layanan n service ok je. Yg tak ok katil je susah dapat 😂 kalo katil penuh , kene tunggu paling lame 48 jam utk dpt katil .. kalau time tu kosong, rezeki lah boleh dpt awal..

4y ago

48 jam tu utk yg tak gesa nak beranak lagi. So ade tempat menunggu , die sediakan sofa kat situ boleh rest sementara dpt katil. Sy tak tunggu sbb masa nak beranak aritu sampai hospital dah bukak 9cm. So diorang terus tolak g labor room , lps beranak sy kne hold dlm tu dlm sejam dua je sampai dpt katil kat ward

Sy bersalin hospital Shah Alam tahun 2017.. Alhamdulillah, rezeki sy kot... dpt katil cepat n layanan nurse n doc baik sgt... musim pkpb ni semua hospital xbenarkan suami teman isteri waktu bersalin..