Hospital mana

Nk tanya mamy2 yg dduk area selangor.. hospital mne yg ok untuk bersalin dr segi layanan kekosongan katil n suami boleh tmn dlm labour room. First time.. xtau mne yg ok 1-hospital sungai buloh 2-hospital serdang 3-hospital shah alam

23 Balas

serdang mmg okey giler, tapi susah dpt katil kne tggu lama sikit sbb hosp pilihan ramai..hkl dgr kata ward atau bilik brsalin dh baru kan..so,okey jugak kot..sg buloh kalau boleh elakkn..

4y ago

Sbb Hosp cvid

Saya 3 kali besalin d hosp serdang.. dari segi keselesaan, mmg sgt selesa lah. Dari segi layanan, mybe atas sikap masing².. ada yg sgt² baik, yg menjengkelkan pun hadoo 🤣

Saya bersalin Shah Alam. 2 hari sebelum pkp. So husband boleh teman dalam labour room. Sekarang tak pasti. Tapi fasiliti memang tiptop. Dah la bayar rm29 je😅

4y ago

Sebenarnya blh pilih kelas mana yg kita nak...cuma kalau 0 br dpt kelas yg kita nk...kalau x mmg dia hntr kelas 3...

Sorry nk tumpang tnye🤭 ade tak mommy yg bersalin di hospital tanjong karang musim pkp nii? Pengalaman n prosedur mcm mne ye?

Hospital serdang doc dia okay Alhamdulillah. Tapi setahu saya musim pkp ni suami takleh teman time kat labour room.

4y ago

InsyaAllah awak. Semoga dipermudahkan nak bersalin nanti. 😉

saya nak tanya, klu kita nak bersalin boleh pegi mana2 hospital ke klu kecemasan...mcm saya stay sepang, checkup HKL..

4y ago

Hosp mana2 pn blh..janji ada buku pink..

Saya pon nanti bersalin hospital serdang je. Taktahu laa service layanan cammana pulak nanti 😅

4y ago

Itulaa, terkejut jugak sampai 5hari tapi total camtu. Memang setahu saya selebihnya subsidi kerajaan yg tanggung. Saya kat hkL masatu 3hari, bersalin normal kena rm 100.

Mana2 la dik.... Suami x dpt teman pun xpe... Nurse semua baik2 dan boleh harap

Sume rsanye laki xleh msok...musim pkp kn xhbs lgi, so redha jela sis

Sy bru booking utk bersalin di hosp putrajaya, fpp hosp

4y ago

Owh yeke..tu la sy xdpt call pun..mgkin call org len yg lg awal kot..tkt dh ckup dh ke kuota..sbb masa sy ari tu ramai sgt org..ni nak call tnya pun dh mlas dh..sbb rasa appointment or check up kt hosp pun x smpt dh ni..mgu dpn appointment kk dh..pastu ingtkn nk amik cuti dh..ok la klu ada kosong lg rezeki la tu..