hi

nk tanya klu mkn ubat zincofer perlu x mkn ubat asid folid.. nurse kasi ubt yg tu je

13 Balas

dua dua perlu makan. zincofer memang sampai delivery perlu ambil. folic acid kalau dah masuk 32 weeks ke atas dah boleh skip tapi kalau belum tak boleh sebab folic acid perlu untuk perkembangan bayi. zincofer tu tak boleh skip sebab untuk tambah haemoglobin dlm darah

Dlm zincofer ad asid folik. Tgok kandungan dia. 1mg xsilap. So klau nk mkn asid folik lain bolei. Tp kena 4mg kebawah. Sbb limit asid folik 5mg sehari. Tgok dulu kadar mg dia kt blkg plastik dia ad tulis.

Tak perlu sebab dalam zincofer dah lengkap dengan asid folik n tambah darah semua

Tak perlu dah. Dr kk sendiri cakap hentikan semua ubat tu, dan ambil zincofer je

Ya, tak perlu. Dalam zincofer tu dah termasuk folic acid. Dia 4 in 1 dah

Tak perlu tp kalau masih ada asid folic just continue smpi abis.

Xperlu klo dh mkn zincofer..sbb semua dh ada dlm ubat tu..

X plu folic acid dah.. Dlm zincoffer dah ada

Asid folid utk tambah darah

Perlu