Iberet

Nk tanya ibu2 smua sepatutnya mkn lps mkn atau sebelum mkn ye iberet ni?

7 Balas

Saya makan sebelum tido. Dulu minum dgn air Oren tapi sekarang minum dgn air kosong. Dr kata boleh minum dgn air limau sbb jus Oren banyak gula. Pastikan makan 2 jam lepas dinner. Sbb kadang makan iberet siang, mmg muntah

Makam bila.bila pon boleh. Janji 2 jam sebelum atau 2 jam selepas makan

Sy mkn lepas bangun tdur. Lps mkn ubt tggu sejam baru mkn breakfast

1 jam sblm mkn atau 2 jam slps mkn... mana2 pn blh

Pagi lepas breakfast

sblm lebih bagus

Apa2 vit elok consume 2,3 jam sblm mkn.. semasa perut kosong utk bgi vit cepat serap.. nk lgi bagus minum skli dgn sunquick tanpa gula..