pertanyaan

Nk tanya dlm group ni sape yg ada kne cucuk kancing gigi kn sakit x lpas kne cucuk tu

53 Balas

Sy dh selesai cucuk kncing gigi masa week 31 dan 33. 1st time cucuk xsakit, pedih skit je. Tp esoknya lenguh n kebas tangan. Kali kedua cucuk, sakit. Mgkin sbb nurse yg berbeza. Sama juga effect mcm yg pertama. Tp masih boleh buat kerja mcm biasa.

Saya Alhamdulillah tak rasa sakit pun. Nurse ade ckp dos kedua nnt akan buat rasa lenguh2 lengan bdan dan mungkin boleh demam. Doktor siap bg mc lagi siap2. Tapi Alhamdulillah saya takde rasa apa apa pun lepas kena cucuk tu. Ikut badan kot.

x sakit pun... 3 4 hri hilanglah kesan ubat tu. cuma masa nk cucuk tu kalau boleh jgn keraskan badan. buat rileks je... jarum dgn ubat pun senang masuk. jangan lawan plak... itu yg sakit melarat tu..

sy dri zaman skolah tkut jarum.. last kena cucuk for servik dlu umur 15 tu utk third dos.. after that umur 20 pregnant and kena cucuk kancing gigi, huhu I'm crying before nurse give att'...

sya dh kena cucuk rsa kebas tu memg ada tpi lps tu hilg la. nurse akn tnya dlu pda kita tngan mna yg kita dok bt kja. lps kita bgtau bru dia akn cucuk. memg akn kebas tpi tadak la sakit.

saya 2x kena cucuk. takpasti orang lain macam mana tapi saya memang jenis taktakut jarum. alhamdulillah lepas cucuk tu okey je. kebas pun rasa sikit sangat 😊

semua ibu mengandung kne cucuk kancing gigi..tgok pada individu..ada yg sakit..ada yg kebas..ada yg xsakit..nnt nk bersalin kne cucuk lg..masa dlm labour room..

saya dh cucuk sekali tp sbb first bby so kena cucuk lg sekali.. yg first cucuk x lah sakit sgt. biasa2 je... kali kedua nanti x tahulah mcm mana

Sakit, kalau taktahan badan mesti demam.. saya demam masa 1st time cucuk second time okay, anak first mmg kne ccuk 2x

Da kne da cucuk kancing gigi sakit sikit tp 2,3 ari jgk la lengguh tangan seblh ni mcm sy bengkak jgk la dkt tmpt cucuk tu..