Ade tak yang dah kne cucuk kancing gigi nak tnye sakit tak??Lepas cucuk tu ade demam or ape² tak??

21 Balas

Ikut badan orang jugak. Sesetengah orang sakit 1-3 hari lebam2. Sesetengah orang tak rasa sakit. Nasihat saya, lepas cucuk tu, regang-regangkan otot lengan tu dalam 3-5 minit. InshaAllah tak sakit teruk. Saya dah buat utk vaccine covid dgn kancing gigi, Alhamdulillah sakit kejap sangat rasa.

sy bru je cucuk pg td.. bg sy xde la sakit sgt.. biasa je, cumanya rsa lenguh jela tgn.. normal klau cucuk msuk ubt mmg akn rsa lenguh, xde rsa demam ke apa ke..sy cucuk vaksin dos 2 demam + sakit kpala 2hri sis😅, so lg dasyat kesan vaksin tula dr kesan ubt kncing gigi tu

Saya kene cucuk kancing gigi 3hari lps second dose vaksin covid. Sakit cucuk kancing gigi lg drp vaksin covid... Huhu 4hari sakit bahu, bengkak sikit nak tido mengiring bahu tu sakit. Tp xde demam. Lps 4 hari alhamdulillah xsakit dah☺️

bagi saya lagi sakit dpd cucuk vaksin covid hehe. area cucuk tu lenguh, muscle bengkak, tak boleh tidur mengiring ke kiri (cucuk kat lengan kiri) for 3 nights. tapi tu je lah, takde demam ke apa

sy da dua kali cucuk ,lenguh nya masa time cucuk je esok da xde da okey je tp nurse ckp ada yg sakit berhari2 ntah la ikut body kut sis sbb sy okey je no demam and kesan apa2

sye dh cucuk yg pertama..lps 3 hari kne vaksin yg pertama..mggu nie yg k2 vaksin lps 3hari kne ccuk yg ke2 plak..lenguh2 kne cucuk kancing gigi..tangan x blh nk ankat..

Saya cucuk kancing gigi after 1 week 1st dose vaksin covid.. lenguh2 dibahu saja.. alhamdulillah xde demam or sakit lain…

maaf tanya ye bunda, cucuk kancing gigi ni tuk apa ye, sya preggy 26 w n dah lengkp vaksin covid tp xdepun cucuk tu...?

3y ago

oh...makasih byk sis...

sy da cucuk da .tk demam pun sis just tgn tu lenguh² shje...mngkin jgk tgk antibody msing² tp sy ok je

3y ago

baik². Terima kasih sis🥰

sy baru cucuk smlm ..tak sakit ape2 cuma sy rase nak tdur jee ..mmg mengatuk jr kejenyee ..😅