insulin

Assalam..maaf nk tanya..sape dlm ni yg gdm cucuk insulin.. Sakit mcm kena cucuk kancing gigi tu ke.. Blh share?

5 Balas

Sy bru 1 mggu start insulin 4x 1 hari..jenuh jugak ler..tp alhamdulillah xder ler skit sgt sbb jarumnya kecik jer mcm kne gigit smut jer kdng xrs skit pn..kne ubh tmpt cucuk tiap2 waktu..jgn tmpt yg sama 2yg skit sbb tmpt yg sma dicucuk.sy cucuk bhgian perut n bhgian yg ada lemak.insyallah sis xkn rs skit.🤗

4y ago

Tq sis atas perkongsian.

Sy tgh cucuk insulin skg. Sy jenis kurus, klu cucuk kt peha sakit. Klu cucuk kt perut xsakit, tp doktor xbg sbb uri kt atas. Klu cucuk kt perut risiko sbb uri atas baby. Skg sy cucuk kt lengan, rasa kebas kejap je lps ubat msk

4y ago

Oh ok2..tq atas perkongsian

Tu lah byk2 cucuk..akk rasa di lengan x lah sakit sangat. ingatkan kena cucuk di perut n paha je..klu lengan pun blh ok lah..terima ksih dik..

sy cucuk d paha.. kt prt xleh sb prt sy jns nipis n keras.. cucuk kt paha x rasa skt.. cuma sy rasa pening je pas cucuk 😣

4y ago

Oh ok2..tq sis atas perkongsian..

Sy prnh. X sakit pon, pedih skit je. Jarum pon x sama mcm.jarum cucuk biasa tu

4y ago

Urw ☺