Sembelit awal hamil 9weeks

Nk mkn pa ya xmo BG sembelit..sy p terang bukan keluar najis..darah yg keluar..xbyk..cikit je... risau PON ada ni..😪😪

12 Balas

samalah . sis darah tu keluar ikut mana faraj ke kat mana. . tapi g klinik cakap centu jugak doktor bg ubat untuk lembutkan najis . kawan pesan jugak jangan duk teran lebih2

saya makan ostematrix shaklee sis alhamdulillah xde sembelit dah smooth je..klu tak mmg sakit kne..boleh cuba mana tahu serasi https://kaksyu.wasap.my/

makan buah prun awak. Alhamdulillah. saya makan berkesan. boleh membuang lepas makan buah prun. try la kot serasi dengan awak.

sy kalau mcm susah nk mbuang,sy suka mkn buah..mkn buah naga buh dlm susu..senang la sy mbuang nanti.. #TAPactiveusers

Makan pisang. Banyakkan minum air. Banyakkan makan sayur berdaun hijau. Confirm lawas

Mnum air masak yang banyak awak. Tu je la saya amalkan xnak bagi sembelit.

sy pun pernh mcm ni dulu sis... huhu smpai la berpntg pn still smbelit

minum air mask bnyk2..lpas tuhh mkn sayuran dgn buah buahann..

Mkn buah naga helokkk sgt....saya mkn buah naga lancar je

biasa keluar darah ni buasir. banyakkan minum air kosong