assalamualaikum . nak tnya , kalo mcm ni , +ve ke tak ? sb sy baru lewat period dlm seminggu . last period 28 july .

ni saje2 je test . tak pernah ad pengalaman lagi 😅

assalamualaikum . nak tnya , kalo mcm ni , +ve ke tak ? sb sy baru lewat period dlm seminggu . last period 28 july .
34 Balas

tahniah sis..jaga elok2..jangan angkat berat2..kandungan sblm 4bln sgt2 sensitif..asid folic jgn skip..nasihat sy jgn kerja kuat..letih je rehat..ni pgalaman sy kehilangan 1st baby dulu sb kerja kuat..sis dh start boleh manja2..xlarat, jgn paksa sb apa2 jd akan menyesal..sy doakan kandungan sis sihat..amin

3y ago

inshaa Allah . terima kasih banyak2 sis . dah start konsisten makan folic asic . sblom ni ad je skip makan sb asyik lupa 😅 .

Alhamdulillah. tahniah.. moga baik belaka. Hari ni hari ke-5 haid lewat. Sy pun test smlm tnghari dan jam 5 am tadi. Mcm ni juga result. Tertanya juga bila hari terbaik nak ke klinik. Ingat nak gi petang ni, terlalu awal kah?

3y ago

alhamdulillah, semalam dah ke klinik swasta utk scan early pregnancy, nampak kantung, sebab umur saya lewat mengandung (41 tahun) , doktor nasihatkan saya call KK secepat mungkin untuk daftar buku pink sbb saya drpd golongan ibu hamil berisiko. Terima kasih yg bertanya soalan utama di sini dan yg memberi komen-komen. Semuanya bermanfaat. Moga Allah permudahkan urusan kita semua. 💕

terima kasih semua . inshaa Allah dlm masa terdekat sy akan p klinik . semoga semuanya dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan . ameen 😊

Same dgn sye last period 27/7. Lpstu cek upt double line .rupeye dh 5week😊 , pdhal dh ccuk dos 1 13/8 aritu tapi tak perasan tengh pregnnt ,hihi

3y ago

tawakkal je sis sy kndungan ke 3 1dn2 gugur

sama la ngn sy. tapi sy last period 24 july. mcm sy cek upt terus pekat then pegi klinik doctor scan baru nampak kantung jee ☺️

3y ago

terima kasih. sis tu mungkin dah nk 5 weeks

Alhamdulillah tahniah sis,jga diri elok2 jga pemakanan,jgn angkat berat2 ya☺️

3y ago

Sama2 sis☺️,baiklah Aamiiin😊

tahniah sis..sya lewat 3 hari dh check..alhmdulillah now 12week 3day

3y ago

alhamdulillah , terima kasih . tahniah ye sis . jaga kandungan baik2 ☺️

Tahniahh awakk ❤️ jaga diri yee jangan buat kerje lasak2

3y ago

thankyou . inshaa Allah . sb ni bny first . kene jaga baik2 ☺️

tahniah sis..jaga diri elok2 tau. banyakkan rehat. ☺️

3y ago

alhamdulillah . terima kasih ☺️

itu rse nye positif mcm sy lh.2x test mmg betul pregnant

3y ago

org cakap kalo nak test , test pagi , masa subuh tu . tp sy test masa mghrib . hahahaha