Pagi2 minum apa utk breakfast?

Ni first baby sy. Dh masuk bulan ke 5. Tp sy confuse nk minum air apa pg2 selain susu. Dlm artikel byk suruh elakkan minum teh tarik n kopi sbb berkafein. Jd, ibu2 minum air apa pg2? Sy xlarat minum juice buah je. Nk gak minum air panas. Bg cadangan or pls share korang pnya experience pls.

14 Balas

Teh ngan kopi ok je ..n baby awak dah besar kan teh berkafein? saya ok jew awl hamil sampai mlhirkan okay jew brpantang pom minum air kopi n tea ...anak ok je elok je n bijak lagi huhuhuhu ....rekaan smate2 tapi 1jew jgn nak mkn splement sngt laa nak anak comel laa putih laa no okay nanti xelok untuk baby ...

3y ago

Owh..sy rajin minum nescafe yg bersusu..yg 3in1 ni xbape ngam gn tekak heheh..tq sis for ur sharing🤗🤗🤗🤗

klu sy, sy minum jek air2 tu..cume kurgkan pengambilan gula, sy rasa slesa sgt tekak klu dpt mnum air panas pepagi, xmanis xpe, janji air panas teh,kopi,milo light2 jek..lega + tenang jek rasa pas minum..hehe

3y ago

Haah sis..sy mmg jenis kena minum air panas pg2..tu yg pening kepala time tu..tp alhamdullillahhh sy amalkan sekali sehari je minum air milo/kopi panas..setakat ni urine test n blood test sume lepas..now dh 35wks..sy just bykkan minum air putih after dh pekena kopi/milo kosong ms srpn..kna jaga air ketuban plak😅doakan sy n baby ye sis🙏🙏🙏

boleh jer nk mnum teh, kopi atau berkafein.. sy ank first takut nk mnum, tp ank ke2 sy mnum jgk, asal hb kita ok ja sis, klu xok bru kurangkab pengambilan... air puteh kna mnum bnyk bru balance..

3y ago

Thank u sis..sy skrg dh 35 minggu sis..lama btol tgu org reply soklan ni🤣🤣tp alhamdullillahhh sy pn buat cm sis gak..doakan sy n baby selamat ye sis..tgl less than a month ni😬

Milo sy buat je. Cuma xslalu. Teh dan kopi mmg sy elakkn sbb kafein lg2 ad yg ckp teh blh buat baby kembung perut. Tp mak sy time dr pantang lg die dh minum kopi katanya 😄

3y ago

Sy dh 35wks skrg sis hehe..post ni ms sy 5bln..so,sy pun buat cm yg sis ckp tu..kdg2 minum milo n bila tekak nak sgt kopi, sy buat la nescafe tp sekali sehari je..ada gak sy baca artikel2 psl kopi n teh ni..but turns out that ibu mengandung xdigalakan ambil more than 150mg of kafein..so kalau secawan kopi susu tu xde la smpai 150mg kafein..masih g dlm keadaan selamat..cuma sy rajinkan minum air putih n air jus buah je for lunch n dinner..no more coffee after brekfes hehe..anyway,tq sis for responding🙏🙏

sy minum mcm biasa.milo. teh o, teh tarik,nescafe. jenis yg berkafein kena hadkan pengambilan kalau teringin sangat nak minum. asalkan Hb maintain 11 ke atas.

3y ago

Tq sis for ur reply..alhamdullillahhh sy pun amalkan cm sis gak..ms sy post ni, sy 5bulan..now dh 8bulan plus (35wks)..alhamdullillahhh hb sy okay..now tgl less than a month..doakan sy n baby selamat ye sis🙏🙏🙏🤗

Saya kalau sarapan kat office mmg minum air putih je..kalau nk rmh baru la minum milo ke,susu khas ibu dan tea o tp tea o tu secawan je..baru nk minum..

3y ago

Owh sy mmg elak minum teh susu je sbb tinggi sgt kafein dia..thank u sis for ur feedback🙏

byk kn minum air kosong@putih seperti air suam suam kukuuh... kalau dah minum manis atau yg berlemak.. minum air kosong kerap...

3y ago

air putih @ kosong kena sllu kerap minum... utk tenaga juga... klau kita pnt lelah skrg2 ny air dlm bdn byk tkdelah efek kt bdn kurang air bila kna tahan nanti

Hot choc, horlicks, susu kambing, susu kurma, nestum n oat.

3y ago

All the best sis Nadia😊

milo pnas , kopi teh tu boleh tpi jgn selalu

3y ago

Thank u sis..sy skrg dh 35 minggu sis..lama btol tgu org reply soklan ni🤣🤣tp alhamdullillahhh sy pn buat cm sis ckp tu..doakan sy n baby selamat ye sis..tgl less than a month ni😬

horlick,ngan nestum

3y ago

aamiin🥰🥰🥰