Just Sharing - Pad ke Pampers yang sesuai?

Ni based on pengalaman saya ngn hospital kerajaan. Swasta rasanya boleh kot sebab kawan saya beranak swasta yang suggest pakai pampers. Hospital kerajaan memang tak membenarkan ibu lepas bersalin pakai pampers. Dia akan suruh pakai pad gak. Sebab dia nak tau berapa banyak darah keluar, (penuh ke separuh ke suku ke nanti missy akn tanya). Kalau macam i czer, darah tak banyak sgt, mcm hari ke-3 period. So tak perlu pakai pad yg sampao 40cm tu.. ? pakai 28cm pun dah ok. Sebab pad maximum 4jam kene tukarkan for hygiene purpose. Lagi satu, bawa la pantiliner atau pad yg 23cm tuk pakai masa keluar tanda darah n lendir tu.. kita pun tak tau kan akan keluar ke x, brp hari akan duduk hospital, so bawak secukupnya. ? Ok tu saja nak share (sebab iols bawak pampers pastu kene marah ngn nurse ? ni semua kawan iols la hasut suro pakai pampers ?). ✌

2 Balas

I dulu hospital shah alam dia tak tanya pun darah banyak mana 😅😅 pad or pampers pun dia tak ambik tahu. Huhu ikut tempat jugak kot.

2y ago

dulu saya pakai pad pants mcm pampers seluar dan sya lapikan pad kotex35cm ,2 lpis pnjang alas dalam pad pant pampers kotex.. memang tebal jga walupun o pakai rsa tebal.. tpi bgi sya memang seronok dngn klembutan permukaan

Haah. Tempat saya pon macam tu jugak. Dia akan tanya berapa pad da kita tukar, and darah kotor banyak mana.