Maternity pad

Sy 1st time pregnant so nk tahu untuk maternity pad yg mcm pampers tu kena beli berapa banyak ya? Sebab ada yg cakap tu pakai sekejap je lepas tu pakai pad biasa. Tapi ada yang cakap kalau ceaser selesa pakai maternity pad yg mcm pampers tu.

4 Balas

pengalaman saya guna yg macm pampers tu lebih best dan selesa dari pad biasa sebab yg macam pampers tu klau awak duduk atau baring ke kiri kanan tak senget2 so x risau bab2 tembus2 ni ...lgi 1 hal pmpers sesuai guna selama 2 minggu mcm tu dari start berpntang..sebab darah kotor/beku bnyk yg kluar masa tu.

csect mmg selesa pakai jenis pampers. dua minggu pertama kerap juga tukar. lepas tu saya masih pakai jenis pampers tapi lapik dgn pad biasa overnight. sbb nak beli pampers tu banyak mahal sgt pulak so buat lapik sbb dah masuk minggu ke3 tu darah nifas dah makin kurang. terpulang juga sebenarnya

Saya bersalin normal tapi pun rasa selesa pakai jenis pampers lagi, saya beli yg brand blood. Best selesa. Takde risau bocor ke apa, maybe start hari ke5 tu baru pakai jenis overnight pad waktu siang, malam pakai pampers.

Pad biasa je sis. Sy pun 1st mom. Beli yg libres 41cm / 32cm je