Adakah Nexplanon/Implant cara yang terbaik untuk mencegah kehamilan?
Voice your Opinion
Ya
Tidak
Tidak pasti

2938 respon

14 Balas

Doc/nurse pnah ckp klw pil cegah Hamil xsesuai dgn badan,implant pon xmembantu jgk..sy ambil injection utk cegah Hamil,xsesuai dgn sy.. sebulan period Bulan puasa plk Tu.. sudahnye pkai condom..

apa pun kita guna prancng jnis pil ka, kondom ka, jarum ka, implan ka apa ka, klu Allah nak bg tetap dia bg. perancngan Allah lg hebat.

Tak pasti depend pd kesesuaian bdn masing2

ya sbb sya pernah guna selama 3 tahun

sebab saya x pernah pakai

tak pasti..baru nak cuba

Not really sure.

Berkesan

blm prnh try

Effect badan