baby wipes atau air

Newborn babies kerap berak kan? 2 atau 3 jam sekali. Mommies semua pakai baby wipes ke guna air? Kalau guna wipes, masih lagi consider bernajis sebab tak basuh guna air bersih yang mengalir (ikut agama islam) Kalau guna air, renyah tak 2 3 jam sekali nak kena basuh berak dia? Saya new mommy. Anak belum keluar lagi, tapi tengah preparing nak beli ke baby wipes untuk yakkyakk dia.

30 Balas

🤔 sye mmg basuh terus dekat sinki setiap kali berak. Baby wipes pakai jugak utk kencing ckit ckit jela. Tapi bile berak mmg sye basuh terus je. Sbb masa pntang pon kalau baby berak mak saya mmg basuh bontot anak tu terus. Huhuhu