Tukar pampers pakai cotton ball

Ada tak mommy sini yang tukar pampers newborn tak guna baby wipes tapi guna cotton ball dengan air je? Boleh share brand cotton ball apa yang ok tak berbulu? Saya saja nak try nanti untuk baby sebab risau baby wipes boleh bagi kulit baby cepat ruam.. so mmg nak guna air je

2 Balas

wipes x sesuai utk full time use.. sy guna wipe if travel n baby berak bnyk shj.. sebaiknya gunakan cotton ball.. sy guna brand fiffy n anakku.. ok sgt.. nak mudah letak cotton ball dlm botol @ tupperware kedap udara isikan air dlm tu.. so nk guna mudah.. same function mcm wipe..

saya pakai cotton pad. bagi saya ball kecik sgt nak bersihkan lagi pulak kalau baby berak selambak. lagi lama nak bersihkan. pakai cotton pad dua tiga kali lap dah bersih