Baby formula training

hi, need help/guide how to train my breastfed 8month son to take baby formula? thanks

3 Balas

at 1st kalau risau susu badan tak cukup for 8m baby is really wrong . 8m baby dh boleh makan and minum air kosong. usually 8m baby dh mula active and because of that mader selalu fikir anak tak cukup susu sbb kerap menyusu . my son fully bf for 1y3m before makan dia minum susu 5oz perbottle + direct feeding . but i realize dia terlalu active and i started to feed him more than susu . pernah terfikir nak +fm but doc said if i still can bf baby better continue becaue doc kata baby yg dh mula makan susu not main thing ye mader . make him eat more than fi1kir nak bagi susu fm . as my son reject all fm until now

Hi mommy, kalau boleh tahan sampai setahun, you can opt for fresh milk or goat milk after 1y. Mana tahu dia nak. Kalau baby memilih susu susah juga nk suggest.

why you want to change to baby formula?

5y ago

dah try dah milk booster, makan banyak tp susu pun bnyk minum 8botol 3oz shari