7 week pregnant

Hi..nama sy syifa, sy tak sihat almost 2 minggu..dan dah pergi 3 klinik...1 hospital. Sebabkan sy ada sakit asma.. sy perlu makan ubat..semua doc saya tanya.. kata tiada effect pada baby..cuma kurangkan dos ubat.cth kena makan 3 kali, jadikan 1 kali je 1 hari..mungkin sebab tu lambat sihat... tapi kadang2 saya risau dengan keadaan kandungan..sebab masih kecil.. dan ni anak first saya.. boleh ke bagi pendapat sikit untuk saya. ?

2 Balas

Sama mcm sy, awal pregnant dlu kena asthma attack.. sy still mkn je ubat yg doc bg sbb inhaler sy x berkesan,cuma sy x mkn prednisolone.. dlm masa yg sama sy demam, batuk n selesema yg teruk.. avoid mknn n minuman yg sejuk, aircond, debunga n apa² yg trigger asthma.. insyaAllah xde apa².. yg penting jaga kesihatan..

5y ago

Awwww.. tqvm dengan kata2 awak bagi saya rasa semangat.. 😊😊😊

kalau doctor yang kata macam tu ..ikut jelah kot sis..teruk sgt ke asma awak? asalkan ubat yg diberi sesuai untuk ibu hamil

5y ago

Jarang kena. Tapi setahun sekali bila kena asma..teruk jugak..