berat badan.

nak tye ibu2, doktor yg ibu2 pegi checkup biasa nasihatkn makan 3 kali sehari saje atau 5 kali sehari tp makan sikit2 dan kerap? ini utk jaga berat badan.

1 Balas

3x makan berat. Pagi, tengah hari dan sebelum malam. Kalau nak kudap2, makan la buah2 atau kacang2. Memang kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit.

5y ago

Tak sure la buah apa sis. Apa2 buah nak makan pun boleh, cuma berpada2. Macam tembikai pun manis kan. Semua yg kita nak makan kena berpada2.