delay period ke brapa upt positif

hai mommy..nk tnye..mommy dlm ni brpe ari delay period baru upt +ve??sbb sye bru 3 ari delay..period sye last buln lpas ...buln ni tak period lg...smlm dgn klmarin sye test upt tp result -ve...pg td sye test,ade naik 2 line..tp samar sgt...itu pon lpas seminit dua cmtu bru nmpk line yg samar tu...takot nk brhrap sbb sye bru lpas ggur 2 buln lpas..

12 Balas

Saya pengalaman gugur 2 kali. Masa 1st gugur doc memang dah cakap awal, kena jarakkan atleast 3 bulan sebelum nak pregnant lagi. Atau sebaik baiknya 6 bulan. Tapi saya degil 😂 pregnant kali kedua gugur jugak. Rahim nipis. Belum cukup kuat. Learn from mistakes. Alhamdullilah, after 1 year gap, pregnant balik and now dah 32 weeks Sebab rahim perlukan lebih 3 bulan untuk heal and jadi kuat balik. Banyak kes repeated miscarriage sebab 1-2 months lepas gugur mengandung lagi. But for you, try retest balik after 1 week and use morning urine.

2mo ago

yeke sis...baiklah...nnt sye repeat test lg...tq ye sis

Saya 1st pregnancy dulu lewat 1 minggu, upt dah nampak 2 line (samar-samar) tapi keguguran masa week 11. After keguguran period start xteratur. Jumpa doktor pakar smua lain-lain result. Last jumpa pakar sakit puan, kena teropong dia ckp rahim okay telur byk but dinding rahim nipis sebab tuu susah nak period. After 2 years ttc, and after 3 months xperiod, saya period, then the next month, alhamdulillah, lewat 1 hari je period upt dah nampak 2 line. Skrg tgh tggu nak bersalin bulan 10 ni. Doa kan saya ya 🙏🏻

2mo ago

yeke sis...sye mse scan aritu langsong takde janin smpai 9 mggu..pastu trus ggur

Klu mmg dh delay spatutnya dh postve upt klu pregnant.. klu x track waktu subur mungkin juga waktu subur lmbt so lmbt period.. check stiap dua hri, spatutnya upt akn smakin terang.. klu sy dua hari sblm expected period bru naik samar

2mo ago

yeke..mcm tu ye..tkpela..nnt sye cek lg...tq sis

rasanya depend pada badan masing²... x semua sama sbb sy x pernah delay period pun mmg upt dh +ve... check pun sbb badan rasa x selesa dan lebih kpd hati syak ja...bila check +ve..

2mo ago

tu la sis...ank sye yg first,ari spatut period,dah double line...yg ni taktau la ade ke tak...nnt la cek balik smula

Seminggu lewat. Tapi memang selalu lewat pun so tak expect apa², mmg cycle tu panjang. Tapi sakit breast, saya tak pernah sakit breast previously. So, buat upt double line clear.

2mo ago

yeke???masok arini sye dah 5 ari lewat period...nnt sye cek lagi la

Sy test satu hari sebelum period due.. Dh naik double line terang. Tapi ikut badan masing2 la.. Klu boleh tunggu delay 2 minggu lps tu baru test. Stay positive 😊

2mo ago

yeke sis...okeyh sis..t.kasih ye

kalau sy anak first delay sebulan tp xsdar pregnant,anak kedua belum delay dh pregnant.anak ke3 ni delay smggu..awk tggu lg smggu tgk..nnti test upt lg

2mo ago

yeke..okeyh2 sis...tq ye

Bergantung pada period cycle individu dan HCG level. Kalau saya 4 hari sebelum period, double line. Nak selamat awak repeat UPT genap seminggu

2mo ago

t.kasih sis...tkde brhrap..cume kalau ade rzeki tu alhamdulillah

Selalu kalau samar samar doktor akan check lgi 2 minggu untuk test upt lagi sekali

2mo ago

owhhh...mcm tu ye...tp sye tkdela nk g cek kt klnik lg...cume nk kpstian double line tu betul ke tidak...sbb sye mcm tkde simptom prgnant...tu yg tknk brhrap lagi..

anak 1st - 2hari sblom period dh +ve. anak 2nd - 10hari delay period baru +ve

2mo ago

owhhh..mse tu ade simtom prgnant tak sis??