Farm Fresh Kurma

Nak tanya. Elok ke minum susu farm fresh kurma ni di awal kehamilan? Huhuhu takut pulak kekalau gula banyak. Nk minum susu ibu mgandung tu mcm x boleh terima. Husband beli kan susu ni utk ganti.

Farm Fresh Kurma
35 Balas

Saya minum susu ni awal2.. Now baby dh brat lebih dr sepatutnya.. So doctor suh stop minum.. Mmg dia xde gula.. Tp kurma tu je mmg dh manis.. And sy pn dh gdm on insulin.. Bleh je sis mnum. Xde masalah.. Just berpada2 la kot...

2y ago

kirenya kalau mcm ade gdm dan hb pun tgh low kalau seminggu sekali minum okay x?

Sy memg minum susu ni skrang.. sedap.. mnum sejuk2 tu.. setahu sy susu kurma ni tiada gula tambahan.. stakat ni sy tak sgkut gdm.. kncing ktor pun tak de.. alhamdulilah..

Saya minum susu ni .Hb say naik Alhamdulillah , saya tak makan pape ubat pon tpi jngan amik teh atau coffee. Sya mnum susu ni bukan setiaphari jadi gula saya okay sja

Sedap yang kurma ni..teringat pula masa pregnant haritu...control minum juga sis jangan over sangat takut GDM pula..satu hal pulak nak kawal..

Bleh je sis... Sepnjang kehamilan sy emg mnum nie je... Hb pn ok je... Misi ad ckp... Jgn mnum susu tepung ibu hamil sbb gule lam tu tggi...

Ikut badan masig2 sis,sy amalkn dr awal prgnant smpai sekarag dh 27weeks tiap2 hari 1 kotak y 200ml Alhamdulillah hb ok,gula ok...

Nurse kat tmpt sy mmg akn suggest jenama farm fresh ni sis .. sy klau dh buka sekali .. mmg akn hbis kn dlm Masa 3 Hari je ..

Better drink this & fresh milk dari minum susu ibu mengandung 👍🏼 Susu ibu mengandung lagi byk kandungan gula.

kalau takda gdm boleh je minum. asalkan susu. yg ada gdm kena minum yg low fat dan x boleh ada perasa lain.

6mo ago

Fresh milk ok ke

Sy mmg minum ni. Awal2 sy amik anmum. Sekali cirit birit daaa 😂 Alhamdulillah skg mmg sy minum ni trus