Hb

Nak tnye ade tak kt sini amalkan minum air rebusan nie ? Memg betol2 menjadi ke untuk naik kn hb

Hb
14 Balas

Boleh ikhtiar sis, maybe ibu2 yg amalkan masa pregnant boleh share experience . Kalau macam saya, saya minum air limau kasturi setiap kali lepas makan ubat yg kk provide. Alhamdulillah, naik hb. Sebelum tu, berbulan2 hb saya low dan anemia ni pregnancy. Maybe sis boleh cuba tips ni 🤗💕

4y ago

sis minum campur dgn gula x ?

Yg sy x sesuai kalau naikkn hb ada sesetengah ibu yg minum rebusan ni naik hb diorg tp kalau sy lebih kepada sayur bayam dan hati ayam yg ni btl dpt naik hb sy alhamdulillah

Sodap tu mcm laicikang la plak tgk bln2 puasa ni. More utk tmbah susu tu. Mkn yg naikan HB kerang, ikan bilis, bayam, hati & daging

Tak pernah , saya masa pregnant selalu hb low . Patuu sayaa makan ubat dengan air oren . Terus lawaa jee hb sayaa . Naik mendadak

4y ago

Welcome sis.. sy makan sblh malam sebelum tidur.. 😁

Saya hb rendah doc sarankan amik vitamin new obimin setiap kali selepas sarapan. Alhamdulillah doc kata dah makin okay👌

Sy mkn iberet dan jus delima utk naikkan hb...sambil2 mkn hati ayam, kerang (zat besi)

saya makan iberet je. mula buka buku 10.1 pastu naik 11 pastu semalam check naik 14

Sy makan hati ayam utk naikkan hb..yg ni tk silap sy cm more utk bnyakkan susu ibu

Tak naik pun dah minum 2 minggu hb dari 11.2 turun ke 11 ada la 😣

Red dates longan reneh dgn goji berries, daging2 merah atau hati..