Hb drop

Hb sy drop lagi dh makan zincofer + iron tablet dah. Nk tanya kalau minum air rebusan buah kering jadi x? Kena minum hari2 ke..? Ade y penah try?

2 Balas

Sis..try cuba makan zincofer dgn air oren bg masam² sikit pastu terus makan sebijik buah naga merah.. pagi² setiap hari.. sampai nk p checkup. Lau blh air oren or sunkuik tu jgn campo gula...sy amalkan tu 1minggu sebelum jmpa Dr. Terus naik mendadak HB 🤣🤣🤣 tp sy telan 2bijik zincofer. Try lah sis.. insyaAllah menjadi. Sebelum ni mcm mcm cara da cuba skrg minggu ke 34 baru hb ok hahaha Buah naga merah tu mmg elok sgt. Utk naikkan hb. Org kata mkn bayam pun leh naik hb tp sy xmkn pun lg dlm minggu tu xjmpa bayam kt pasar hahaha ..

sy prnah try.. rebus kurma merah, kurma hitam, dan longan kering.. sambil tu sy ade mkn buah kurma juga.. iya, mnjadi.. lama2 x amal kn mkn kurma then hb drop.. 😵