Alahan tghari

Nak tnye ada sape2 MCM sy alahan tghari je mual muntah skali je. kdg..tu 2hari xde muntah MCM selang seli.. sy baru 7week first scan mse 4week5day doc nmpk ada cyst skali dlm 2cm cntu..penah keguguran 2kali boleh tak spe2 share MCM mne penjagaan dan sy juga pesakit hypertoiroid mkn ubat..

10 Balas

Saya 19minggu, pernah gugur 3 kali, hyperthyroidism tapi dah stop ubat sejak 2018. Cyst pun masa awal2 dulu doktor detect lebih 5cm, tapi latest scan dah tak nampak. Jadi sis ikut je saranan doktor, jangan missed ubat atau appointment sebab doktor akan pantau tumbesaran baby samada umur kandungan & saiz baby sama atau tak. Ada combine clinic Endo-Obs bila pregnant kan?

1y ago

ya betul