Boleh cucuk vaksin ker?

Hi nak tnya..saya dpt vaksin az...wktu ccuk first dose tu saya blom pragnant lgi...skrg kandungan saya dh msuk 7 weeks dn esk saya punya second dose vaksin...blh ker saya cucuk esok atau kene postpone?

2 Balas

Az??knp bkn pfizer??dkt selangor dorg mmg x bg selain pfizer utk ibu preggy..sy bru cucuk 1st dose td dorg ckp just vaksin pfizer je utk ibu preggy..

3y ago

Ni yg utk register sendiri awal dulu sbb tggu date vaksin tk dpt dpt. sy sendiri complete sinovac 2 dos sbb lembab sgt sistem vaksin utk ibu mengandung ni. Sbnrnya vaksin apa pun okay je utk yg mengandung.

Boleh. Nak kepastian kena check dgn doktor yg selalu check awak.

3y ago

okey2..thanks ya ☺️