Vaksin astrazaneka

Saya pregy 27minggu. Mase 1dose dapat az vaksin. Doctor ade ckp awk kene tggu 9 mggu unt dpat dos ke 2. Blik umh updte dlam my sejahtera dpat 2/9 ni unt dose ke 2. X smpai 9 mnggu. Az vaksin ni kuat sikit dia punya dos btol ker???

2 Balas

Vaksin sebenarnya depends kat badan kita jugak. Saya ambil AZ masa first dose je teruk, tu pun sbb puasa takleh amik panadol. Second dose Alhamdulillah ok je setakat lenguh tangan

Actually Puan boleh call vaccine centre tu and tanya..setahu saya kene tunggu 9-12 weeks. And 2nd dose menghasilakan response yang lebih kuat utk sistem immunity kita.