OPK POSITIF BERHARI-HARI

Nak tnya, sy gugur cp 21/8 n opk negatif, sekarang opk dah positif dah masuk 6hari, pernah tak sesiapa mcm ni? Ke masalah hormon?

OPK POSITIF BERHARI-HARI
13 Balas

Kenapa ya banyak reply post ni semua ckp ni bukan untuk test UPT. tolonglah baca apa yang tukang tanya ni post BETUL2. dia nak merancang mengandung, so tukang tanya ni, tanya positive ke tidak dia punya OPK tu. Kenapa macam ni and adakah masalah hormone. Yang mengajar utk test guna UPT sebab tak paham apa yang di tanya pun ada. TOLONGLAH KORANG BACA, PAHAMKAN AND JAWAB. JANGAN CONFUSE KAN TUKANG TANYA. Btw dear, OPK you tak positive. OPK yang positive mesti sama terang dua2 line. Awak period regular ke irregular? Sstengah orang, kalau period irregular, memang susah nak dapat OPK dua2 line terang sebab ada gangguan hormone sikit. So, apa yang i boleh suggest, jumpa dr pakar and dapatkan advice. Ambil blood test dll. Check hormone and insyaAllah terjawab kenapa result dapat macam ni. Goodluck dear untuk merancang hamil. InsyaAllah ada rezeki awak utk dikurniakan chaya mata amin2 yra 🤲🏻

saya nampak macam belum positif ni sis. OPK positif line T tu perlu sama terang atau lagi terang dari line C. tapi most probably LH sis tengah nak naik tu. teruskan check lagi, sampai jumpa yg betul2 positif. selain tu juga, kadang orang PCOS, OPK dia memang kerap terang/positif. jadi kalau sampai sudah pun macam ni juga rupa test OPK sis, boleh jumpa & minta pendapat doktor terus. moga dipermudahkan urusan sis 💐

I think positive je sis, sebab ni dalam gambar saya punya OPK masa 28/1 dan saya terus bgtahu husband utk bersama hari yg sama jugak. And next month 11/2 saya check pregnancy test 2 hari sebelum period saya positif pregnant. Alhamdulillah sekarang dh 34weeks+ 🥰. Sis cuba dlu bersama suami and wait for next month delay period baru try check UPT pulak 🥰

10mo ago

sis bli opk nie kt shopee ke? sbb sye bli kt sne & dpt rsult mcm nie la.. sye igtkn positive tp ble bce dlm grup nie kne dua2 line terg.. Tp sye x tw mse nie, ble naik je double line sye aggp positif & trus bsama.. skg anak da 9 bln.. sye penah track utk sbulan.. memg sye dpt 1x je double line x terg mcm nie so sye aggp je la positive..

Maaf ya sis kalau mata saya tengok semua ni masih negatif. Kalau positif line kiri tu akan lebih terang atau sama terang dengan line kanan. Ni memang line tu nampak terang tapi belum sama lagi dengan control line. Mungkin dah nak positif. So sis teruskan je test sampai jumpa sama terang ya ☺️

Assalamualaikum sis.. OPK sis yg no.2 dr bwh nmpak paling hmpir positif. Yg lain² semua negatif.. cuma teruskan OPK. kalau line T semakin samar maka bermula OPK yg bwh skali tu sis DPO1

sy gugur 2/6 lps pntang 2 minggu sy hari2 cek opk.negatif je.smpai 7/7 opk positif.lbh 5 hari opk positif sy cek upt plk.samar .tp lma2 jd terang.skrg sy pregnt 12 minggu

Ni macam masih negatif sebab line bawah tu x sama terang dgn line atas. 2 opk d bawah tu nmpk mcm hampir nak positif tp mmg tu masih negatif..

Ni bukan positive sis. Semua ni negative. Positive kena sama terang betul2 atau kena line depan lg terang dari belakang baru dikira positive

Baca comments rupanya belum tahu beza opk & upt ye 😅 Kesian tt tanya soalan lain tp lain pula yg dijawab. Sabar ye tt.

10mo ago

Rsenye ade yg knfius sbb post2 sblum nie byk yg post psl opk positif bhari2 & ade yg ckp itu tanda hamil.. sbb tu ade yg suggest buat upt..

Kalau mata saya smua ni negative ni sis. Tak sama terang pun.