Tiada alahan

Hi. Nak tnya normal ke kalau dah masuk 6 minggu takde alahan muntah2 pun. Cuma rasa mual sikit je waktu pagi. Lidah mmg rasa pahit je. Ada masa kalau minum air kosong tu rasa loya tapi tak muntah. Ada org ckp kalau takde alahan muntah2 ni kandungan tak menjadi 😭 risau sgt rasa bila org kata gitu

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Setiap ibu pregnancy dia lain2. Ada yg alahan teruk ada yg ok je. Klu boleh jgn compare dgn pregnancy org lain tau, takut nnt kita jd overthinking lpstu boleh menyebabkn diri sndiri stress. Kesian baby dlm perut tu 🤗 saya doakan pregnancy awak dipermudahkan, baby sentiasa sihat dan panjang umur 😉

3mo ago

Tq sis doakan saya 🥰 saya abaikan saje lah overthinking ni

sy pun sama pregnant anak kedua ni berbeza dgn yang pertama tadak alahan cuma bila minum air kosong rasa loya, tapi positif ja selagi tadak masalah lain Aamiin

3mo ago

Haa kan. Just minum air kosong je rasa loya kadang2

jgn dgr cakap org. jaga diri dan kandungan. pape yg berlainan jumpa doktor terus. sy sama mcm sis alhamdulillah anak sihat dh lahir 9bulan

3mo ago

Yeke sis. Bestnya dgr. Tapi loya minum air kosong tu kira alahan jgk lah kan?

sama lh sy pun masih Lum ad alahan lgi .kandungan sy dh msuk 8minggu

3mo ago

Dah scan belom sis?

sy pn xdk alhan.. kdgan dh msuk 8 mggu lbih dh

3mo ago

Dah scan ke sis?