perut xnampak 14weeks

nak tnya mommy2 semua ad ke yg mcm sy ? harini dh 14weeks tapi perut tk nmpak mcm preg .. sy risau sbb ank frst hehe, lagipun perut rasa cam senak2 sejak2 ni adahkah ia normal ? .mintak mummy2 doakan baby sy sihat2 je

9 Balas

Ikut pada badan orang juga kot. Saya 20w tak nampak perut lagi. Berat dari 35 naik 37 je. Orang duk kata macam tak pregnant, siap tanya betul ke tak ni pregnant ke sesaja. Sedih jadinya. Tapi so far check up semua nurse doktor kata baby okay je takde masalah pun dah syukur. Senak tu mungkin rahim nak membesar sebab baby makin besar. Tapi kalau sakit macam senggugut teruk boleh rujuk doktor okay. Semoga urusan awak dipermudahkan 🌼

2y ago

ouhh, tula harap baby sihat2 je , ni masuk 14week sy rase mcm senak kt bahagian pusat, pernah rasa x😅

macam saya badan kecik perut pon kecik bila dah 7 bulan ke enam bulan baru nampak perut besar sikit 🤣, ramai orang tanya knpe perut lawa kecik je macam orng tak mengandung

2y ago

hehe tulaa knn .. harap baby kite sihat2 jee

ikut bentuk bdn org juga sis.. saya anak 5 org dah skrg pregnant ke 6.. jd perut ada lemak.. biarpun baru nak dekat 14 weeks.. perut mcm pregnant 5 bln keatas...🤭

Awal lg 14w tu. Saya dh 3rd trimester baru betul2 nampak perut. Sebelum2 tu mcm buncit je. Yg penting bila checkup baby tkde masalah then okay je

sama lh sy 22w pun org nmpk mcm buncit sja...mybe sbb sy obes😂😂😂tak nmpk mcm mngandung pun..tpi normal ja sis janji baby sihat dlm tu

Mmg tak nampak lg. sy 16 minggu pun belum nmpak. Senak2 tu tak pasti misi ckp kt saya tu sbb baby bergerak😀

2y ago

ouhh ye eh.. tula takut sebenarnya , tapi harap2 bby sihat2 je.. kadang2 je rase senak tu.. harap mcm tu laa hehe

Tak perlu risau, memang xnmpk lagi pun. Asalkan masa checkup dktor kata baby ok.

saya 3 bulan dah nampak, nurse kata besar ye perut utk 3 bulan 😅

Sy 5bln pn tak nmpk...14w tu ptut rileks2 je😚