Normal ke 7w Nmpak mcm ni je ,Sy risau sbb Sy prnah preg Tk brkmbang

Normal ke 7w Nmpak mcm ni je
,Sy risau sbb Sy prnah preg Tk brkmbang
16 Balas

ok la tu dik...7minggu da nmpk..akak ni,8minggu pn tak nmpk lagi😂scan 6minggu,still nmpk kantung tu je...p scan lg 8minggu,kantung tak berkembang...still 6minggu d3kat scan😂p scan lg 10minggu,baru nmpk baby tu lompat2 dlm kantung😂😂anak 1st lg teruk...11minggu tak nampak langsung sampai doktor pn hairan...betul ke mengandung??bila scan lg 14minggu,lompat2 da baby dlm perut😂😂😂skrg anak pertama da 7thn..skrg ni bru preg anak ke2😌😌jauh sangat beza umur😂😂😂😂tak merancang pn cuma rezeki tak dtg awal...

4mo ago

fikir positif je🥰anak pertama saya 11minggu tak nampak,saya p beli lg upt😆😆cerita dengan family,kena lg anak saya tu cucu pertama😅adik beradik s3mua pun xde pengalaman..mak saya ckp je,awak tu gemuk😂😆baby belum nampak lagi sebab tebal sangat lemak😆😆😆😆dia nak senangkan hati kita la tu ckp mcm tu😅😂fikir positif je la...scan lg 14minggu,baru nampak baby..boleh da lompat2

Tggu 8week p scan lain .... Klu dah masuk 8 weeks nanti scan dah boleh heart beat dah... Klu kata kandungan x jadi mcm sy 7week 4hari dah scan xdak heart beat dia... Dia akan bleeding sendiri tu baru kandungan x jadi sis... Apa pun awak doa yg baik2.... Lpas gugur yg tu... Lepas 4 tahun sy mgandung lagi sekrg dlm pantang.... Nak dpt baby ni pun lmbt 11 tahun sy ttc awak

4mo ago

ok sis sy ttc Anak ke2 dkt 4thun jgk la tggu moga kali ni ada rezeki sy

normal.. sbb sya 4 weeks ank 1st nmpak seketul bulat kecil sja. klau rsa tk puas hati sis pergila klinik lain pula. pastikan cari dktor yg trbaik☺️ ni ank 3rd pula sya wktu 6 weeks scan tu dktor tk jumpa2 kantung sya. dia ckp sya tk jmpa kantung baby pun. sia2 byar. rsa rugi. 😅 skrg da 6 bulan kandungan. semoga rzki awk ☺️

Sama macam saya .Janin ada tapi tak nampak pun kelip kelip heartbeat tu ,dr cakap masih kecik .then repeat scan balik 12 weeeks , seketul baby dah jelas nampak. Sis jangan overthinking , selagi takde bleeding atau sakit perut ,dr cakap normal

Haritu scan 6week nampak kantung, pastu scan lagi masa msuk hospital janin dah nmpak and jantung pun dah ada. Yg ni 8week🥰. Anak ke 3. Skrg tengah berlawan mabuk teruk mual teruk. Makan pun keluar masuk 🥲

Normal 7 week dia nampak yolk sac jer saya masa scan 7 week camni jugak.Now 32 week 4 day .Semoga di permudahkan semuanya yer mommy

Sy pn scan 7w lbh kurang mcm sis. 9w lbh repeat scan alhamdulillah dh nampak baby n ada heart beat..in shaa Allah,ok je tu..😊

Ade kantung ade janin tu. Slalu blh nmpak heartbeat kelip2 dah tu kat screen.

ada dgr heart beat tak ? if ada heart bby jnin ada . tu je dc pakar bg tahu sy

3mo ago

dh reapet scan 8wk dh nmpak bby sis☺️

nampak kantung dan mcm nampak baby. doctor xde cakap pape ka?

4mo ago

masa sy dulu 7w kosong je takde apa. repeat scan 9w baru la nampak janin