TIMBANG BERAT

Nak tnya mommies semua ada ke pengalaman nurse timbang baby smbil dduk? Masa checkup 9bulan, sy letak ank sy dlm penimbang tu bagi baring. Tapi ank sy taknak baring. Dia nk dduk. Nurse pun ckp kalau dia nk dduk bagi je dia dduk. Sy bukan apa. Sy takut berat tu tak accurate. Sebab sblm ni kan timbang baring. Ke sama je baring atau dduk berat accurate jugak?

9 Balas

time baby baring bile timbang,bile dh bleh duduk..nurse akan suruh duduk,baby pon xnk baring,nanti dh bleh jalan,nurse akan timbang berdiri dgn penimbang yg kite guna,no problem pon

Anak saya pernah melalui 3 fasa jenis penimbang. Baring, duduk dan juga berdiri (sekali dengan saya). Ikut juga flexibility bayi tersebut. Mana yang dia mahu dan juga selesa.

4w ago

okay baik. sy ingat tak boleh timbang duduk 😅😅

+/- sama je. bila duduk pressure kebawah juga sama dgn baring flat. fizik tu. ank sy dari 9 bulan smpai 18bulan mmg ambil berat smbil duduk saja.

4w ago

ouhh okay2.. nasib masih dalam graf putih lagi 😅

Boleh juga. Ada yang baring, duduk dan juga berdiri. Semuanya boleh. As long as anak tahu duduk diam. It shouldn’t be a problem…

4w ago

okay2.. mcm2 gaya kan nk timbang anak pun 😂😂

Accurate jee sis. Dah besar2 nanti timbang diri. Kalau timbang baring yg accurate nayo ehh sampai ke besar kena baring

4w ago

tak.. sebab sy ingat penimbang tu utk baring je 😂 taktau pulak boleh duduk

boleh je.. nk tunggu anak baring tenang2 tak bergerak mana laa barisan menunggu tu

Kalau ank dh blh duduk xde mslh pn timbang duduk..haritu ank sy timbang berdiri😝

4w ago

ingat ke tak boleh duduk 😅😅

Blh je sis... Baby sy dei 8bln sy bg dduk time timbang...

Ada