Acid folic

Nak tnya mommies acid folic apa yg bagus ye untuk pregnancy.. kalau sy teruskan makan acid folic yg kuning 5mg tu ok ke?

13 Balas

Okayy je sy makan yg tu waktu awal kehamilan. Smpai nurse suruh sy tukar kepada obimin (kk bagi). Lepas makan obimin tu yang kuning tu dah tak perlu makan 😀

4y ago

Oh yeke sis.. sementara ni sy still mkn yg wrna kuning ni

Sya pun mkn yg 5mg tp doc ckp kurang kena tmh jadi 1mg..kira 1000lh..yg 5mg tu 500 takapa ke mkn sampai 1mg

4y ago

Similac dgn appeton

sy mkn new obimin je .. beli dkt farmasi mmg bgus sbb smua da ada dlm 1supplement ni

Memang kena makan acid folic smpai bersalin nanti.. Sebb tuu untuk tumbesaran bby..

4y ago

Aah sy mmg teruskan cuma nak tnya ok ke yg acid folic wrna kuning tu.. tkut tk ckup ke

okay je . saya makan hovid 5mg . janji jgn lebih dari 5mg

Okay je sis. Janji tak lebih 5mg sehari.

4y ago

Sama2 😊

mkn yg kk bg je.tu pun bagus jugak..😊

Beli dkt farmasi jee. Asid folic 5mg je

Yg kk bagi tu mmg 5mg. Dah ckup dah

4y ago

Aah yg kuning

Saya mkn acid folic yg doktor bagi

4y ago

Ok sis betul2