pramatang

asalamualaikum ibu2 sis nk tnya btul k kalo lahir pada 35@36 week baby pramatang hmm.. musykil betul ni coz tgk dlm status ni ramai jgak ibu2 yg lahir pda 35@36 week hmm...bkn pe risau jgak ni coz skrg contractions mengeras tu ada lama sampai 1 mlm xleh tdo ? #anakfirst #34week

2 Balas

Ada ke doctor atau nurse ckp mcm tue.. Saya rasa better tanya mereka. Setahu saya bayi pramatang kalau berat dia kurang dr 2 kg.

Kalau berat baby dah 2.5 kg boleh jadi normal.