baby premature

lahir 36 mggu. kira bby pramatang ke

14 Balas

Klau lhir 36 week bert ckup ok lh xde lah msuk incubator.. sb 36 tu dh msuk 9 buln..ank2 sy dua owg 36 week alhmdulillah siht.. now tnggu no 3 insyaa allah oktober/november.. ☺️

sye bersalin 34w5d, normal, berat baby 2.3kg, tp dia sgt sht, dktr kte baby prem yg normal, so x msk incubator pon, esok nye da blh blk.. alhamdulillah 🤗

4y ago

same dgn sy mase ank first dulu..tp sy besalin 36w, berat baby mase tu 2.29kg jee..doc kate baby prem normal sehat..tu bole balek cepat..

🥴border line sis. anak saya pon 36w6d.. 12hb oct ni baru ckup sebulan. semangat waja badannya dah skang. bila ckap dia bby premature semua xcaya wahahahahha

Kalau ikutkan iya. Tapi kawan saya ada yg bersalin on 36 weeks. Alhamdulillah okay je, berat baby semua okay, tak perlu duduk bawah incubator

Ye kot.. Sebab baby sy pn lahir 36w3d (20.08).. Berat cuma 1.87kg je. Dok kata baby prem..

Yup .. di kira la tapi ckup2 bulan.. sbb anak pun lahir 36w 5day.. nak lahir pulak🙈

yup. baby pramatang. even berat ckup 2.5kg or lebih pun. kena ckup2 37 minggu.

Ye betul tu. Borderline premature, start 37 weeks dah bulan premature

Kalau berat okay n xde mslh kesihatan, x dikira pramatang..

Kalu x silap, lahir sblm 37mggu, bby premature