Jaundice

Nak tnya dalam tempoh berapa hari baby melepasi zon jaundice? Sbb nurse dari KK dah datang rumah kali kedua. Pertama masa baby baru 3hari, hari ni datang baby 5 hari. Dan nurse bagitau baby so far takde kuning. Tadi lupa tanya dekat nurse tu sampai bila kita kena take note pasal jaundice ni. Terima kasih yang sudi kongsi pengalaman.

2 Balas

ttg jaundice ni tak tntu puan..ada bby yg alami jaundice yg kejap shj..ada yg alami prolog jaundice..lm jaundice nya..mcm ank sy dlu lahir prem..alami jaundice jnis prolog jaundice.. take time tuk ok sbb birubulin tggi dlm drh dan saluran drh ia kcil xmmbsr cmtula dlu doc pakar peads bgtw..

smpai sebulan kot..mmg tiap kali nurse melawat kt uma dye akn check kuning