slmt mlm mummy smua

Nak tnya air gula terok x rasa dia ? Sb 19/11 kena mnum air gula? Share skit mummy yg da mnum air gula?

43 Balas

Pada saya tak teruk pun sis. Okay je rasa dia. Sedap. Rasa menyesal baca pengalaman orang kata rasa air gula tu teruk sangat 😝😝 Saya minum pakai straw supaya tak terkena seluruh mulut, kurang la rasa nak muntah tu. Sebab perut tengah kosong tetibe minum air gula, pening kejap haha nak tunggu dua jam tu saya balik rumah tidur, bangun selow selow bersiap sebab takut termuntah. Malam saya blend oat+kurma+susu segar, tak la lapar sangat, saya puasa start jam 10 terus tak makan minum apa apa

5y ago

Malam 18 dah start puasa sis ☺️ Semoga sis tak sangkut dan tak muntah. Jangan tipu taw kalau termuntah. Kita selamat tapi mungkin baby bahaya hihi

KK tampoi jb airgula dye xde perisa oren ke anggur ke mmg xde,,dye aigula biasa,ade perasan x bungkus ubat klu kita pg klinik ke hospital,ha plastik tu sebesar tapak tangan org dewasa,dlm plastik tu glukosa,nurse amik air suam tuang dlm cawan then tuang 1plastik glukosa tu dlm cawan td,pastu awk minum la,,,😵😵😵 sy dh 3x repeat sbb sy xbleh masuk,,muntah & muntah,,,

5y ago

Seram xseram kne minum jugak😂,sy dh cbe elak (xdtg date yg disuruh minum),,skli smpy appointment kne bebel😅😅.xpasal2 msuk list yg urgent.hahaha Tunggu result nty 28/10 tngok mcm mne,,klu xok lg xtw la nk ckp mcm mne,

x teruk sgt pun, sy dpt yg perisa oren. lebih kurang mcm sunquick terlebih gula, tp pekat, cmtu la.. hehe.. yg penting kne set dlm diri mnum air gula tu ok. jgn amik peduli sgt org ckp xsedap ke teruk ke... kne positif je,baru senang nk mnum. sy buat cmtu la. pas mnum duk diam2 xyah brckp ngan sape2,tkut terrrmuntah 😅

Sis set minda ckp air gula tu best. Serious sbb sy selalu duk fikir sebelum minum air gula haritu.. "mesti sedap kan maniss jee" And serious masa hari kejadian tetiba rasa mmg sedap. Sampai rasa nk lagi 😂😂😂lagipun mungkin sbb sblum tu kene puasa kan so kita jadi kelaparan dan dahaga sbb tu kot smua rasa sedap

Hihi xla rase teruk sgt.. Sbb skrg klinik kerajaan pon bg yg ada perasa.. Sblm minum tu set kat minda, dan doa byk2 supaya jgn muntah... Lgpun masa minum tu mmg tgh lapar dahaga jadi mmg minum smp habis.. Hihi.. Good luck sis.. Sy dh minum.. 😆😆

Bila minum tu kena positif je.. Jngn pikir kan sangat muntah la ape la.. Buat biasa je n stanby minyak angin klu tetiba loya n pening boleh sapu minyak dkt hidung n dahi.. Bile terlampau pikir tu yg betul2 muntah tu 😅😅

Masa minum tu ok ja. Ia x seteruk yang disangka. Selalu kita baca mcm2 org ckp kan. Lepas minum tu ja yg pening2 nak pitam. Pastikan bawa air sikit utk minum lepas tu. Minum sikit ja, byk2 nanti muntah.

Ok je air gula tu...saya bulan depan kena minum untuk ke 2 kali... First dah minum awal2 dulu... Time minum x ada apa2... Lepas minum tu... Bergelodak dalam perut😂.. Nk terberak termuntah semua ada..

Rasa air gula macam pekat2 .sebab glukosa kan . Sy masa pregnant minum tutup hidung 🤣. Kalau tak tutup nak muntah . Biasa die buat suam2. Kalau perisa ori tak sedap kalau oren okay sikit .

paling x suke minum air gule.. kembang tekak.. bg sy mmg x ok langsung.. lg la kne puase kan. pg2 perut kosong pastu mnum tu..tp nasib masih boleh telan n x mntah..🤣🤣